Followers

Saturday, 21 February 2015

Balik kampung dan Basic H yang top

Alhamdulillah... Hari ni dah hari ke empat di indera mahkota rumah orang tua. Kejap lagi lepas makan tghr nak blk johor dah. Sekejap je masa berlalu.

Sejak bulan lepas, laku betul pencuci serbaguna shaklee Basic H. Paling top testimoni basuh kasut sekolah anak. Rendam semalaman, berus sikit, dah bersih kasut. Tangan anak-anak kita pun selamat daripada bahan-bahan kimia yang ada dalam sabun basuh.

Jom pilih pencuci yang selamat untuk anak-anak.

Hanim Mansor
017-9220950

Thursday, 5 February 2015

Nutrien Hebat Untuk Ibu Hamil Hebat dan Sihat!

Pengalaman mengandungkan anak yang hebat-hebat sangat mengujakan. Betul tak ibu-ibu? Dari bulan pertama mendapat tahu kehamilan yang ditunggu-tunggu sehinggalah saat anak syurga ibu lahir ke dunia. Setiap perjalanan kehamilan berbeza bagi setiap orang. Bagi Hanim, untuk ketiga-tiga pregnancy tiada alahan atau morning sickness. Sehinggakan suami sendiri keluarkan statement sewaktu tengok drama kat tv. Mase tu ade 1 slot si pelakon mengandung dan muntah-muntah. Suami Hanim pun cakap... " Isteri saya tak macam ni pun". Heheheee

Bermulalah saat kene makan vitamin sebanyak 4 jenis yang KKIA bagi. Folic Acid, Vitamin C, B Kompleks & Iron Tablet. Banyak kan....Ready la ye fizikal dan mental untuk bakal-bakal ibu semua. Vitamin ni semua untuk kesihatan ibu dan baby dlm rahim ibu. So jgn curi-curi tak mkn pulak. If ibu taknak makan, pastikan nutrien yang secukupnya ibu ambil sepanjang kehamilan.

Tapi ni untuk anak pertama je. Masuk anak kedua dan ketiga, Hanim mula makan Vitamin Shaklee sebab mase ni dah makan Shaklee selepas anak pertama umur setahun 3 bulan. Best ke Shaklee? Haaa... soalan ni ibu-ibu kena rasa sendiri. Sebab masing-masing ada favorite dengan yang tak favorite nye kan... Ada yang boleh telan..ada yang kate tak boleh telan. Yang penting ibu tau sebab apa ibu ambil sesuatu makanan tu untuk badan ibu. SANGAT PENTING.

Ok..jom saya kongsikan apa manfaat salah satu nutrien untuk ibu hamil iaitu :
PROTEIN

  1. Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi! Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN! Maka adalah penting untuk ibu mendapatkan protein berkualti tinggi dari saat ibu tahu telah berbadan dua, bagi memastikan perkembangan otak bayi berlaku dgn baik sekali.
  2. Protein sangat penting untuk pembentukan otot. Selain membantu dalam proses kelahiran, protein juga diperlukan untuk membina otot bayi. Tanpa disedari, ibu hamil biasanya kehilangan otot akibat kurang senaman dan pergerakan. Dengan pengambilan protein yang mencukupi, ibu dapat mengurangkan kehilangan otot ini.
  3.  Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.
Apa pilihan Hanim sewaktu mengandung sehingga sekarang? Tentulah Energy Soy Protein dari Shaklee.


Ok. Saya kongsi di sini beberapa website untuk bacaan lanjut ibu-ibu sekalian ;

1. Benefits of Protein During Pregnancy


2.  The Best Foods for a Healthy Pregnancy

   


** Semua testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di sini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan. 

credit to : Aini Hayati

Boleh hubungi saya melalui:

sms/whatsApp: 017-9220950
emel: warnym[at]yahoo.com
fb: Hanim Mansor
ID Shaklee: 880410

COD sekitar Kota Tinggi, Taman Nusa Indah, Taman Nusa Idaman



                                                                                                                                            

Thursday, 4 December 2014

Thursday, 13 November 2014

Seafood shell

Sape pernah makan ni? Hehee...dh 2x asben bwk blk. Sedap... Isi dlm die mcm ketam.

Friday, 7 November 2014

Distributor INDERA MAHKOTA & KOTA TINGGI : PETUA MENDAPATKAN ZURIAT PEREMPUAN

Hari ni masuk hari ke 4 berpantang dan umur Zulaikha juga 4 hari. Seperti Nawfal dan Naqib, berpantang anak ke 3 juga di rumah orang tua di Indera Mahkota.

Hari ni juga saya mula berurut dengan tukang urut yg biase saya ambil mase berpantang. Lebih kurang sejam lebih juga berurut tadi. Lega rasa badan lepas berurut. Syok betul. Sambil mengurut, tukang urut bagi tips macam-macam. Terutama tentang rumahtangga. Inilah keistimewaan bila berurut dengan tukang urut yang berpengalaman. Tukang urut ni menggelarkan dirinya Mama. Dari berurut satu badan, pakaikan bengkung dan ikatkan rambut mama akan buat. Untuk 3 hari. Pemakaian bengkung yang kemas dan berpanjangan sepanjang berpantang sangat dititik beratkan oleh mama. Katanya dengan bengkung ni lah nanti badan kita akan terjaga dengan baik. Inilah pesanannya setiap kali datang mengurut dari anak pertama saya lagi.

Selain itu, satu petua yang saya nak kongsikan dengan rakan pembaca semua.. macam mana nak dapatkan anak perempuan. Haaa...ni mesti sgt menarik perhatian ibubapa yang masih belum dapat baby girl lagi kan. Walaupun anak ke 3 saya ni girl..tapi saya tetap nak kongsikan petua ni.

Kita boleh cuba dan jangan lupa diiringi doa kepada Allah. USAHA DOA TAWAQAL.. insyaAllah.

Kata mama..untuk dapatkan baby girl.. waktu yang sesuai untuk bersama suami isteri adalah diluar waktu subur dan ketika tahap keinginan suami kurang. Itulah petua yang dikongsikan. Kata Mama...bagitaulah kepada kawan-kawan yang masih belum ada anak perempuan.


Wednesday, 20 August 2014

Minyak ikan untuk IQ anak-anak

Want to Make Your Kids Smarter? Give Them Fish Oil!

Want to Make Your Kids Smarter? Give Them Fish Oil!
According to a meta-analysis published in “Perspectives on Psychological Science,” parents can improve their young children’s IQ levels by supplementing their diet with fish oils that are rich in omega-3 fatty acids1.
A meta-analysis is a method of research that combines the results from different studies with the aim of identifying patterns in the common results.
These authors uncovered four separate meta-analyses with similar recommendations. Among these recommendations was supplementing infants with long-chain polyunsaturated fatty acids, or omega-3s.
The omega-3 fatty acids are also known as essential fatty acids (EFAs). This means that they are essential for metabolic processes but, because they are not able to be synthesized in the body, they must be ingested as part of the diet or come from supplements.
The richest dietary sources of EFAs come from oily fish that live in cold waters. These include salmon, mackerel, sardines, herring and anchovies. Oils from these fish have around seven times as much omega-3 fatty acids as they do omega-6 fatty acids.
Modern diets include a lot of omega-6 and little omega-3. This imbalance between omega-6 and omega-3 intake can increase your risk of heart disease.
The results of this meta-analysis are supported by recommendations from the United Nations Food and Agricultural Organization. Docosahexaenoic acid (DHA), one of the specific omega-3 EFAs found in seafood, is essential for proper brain development of the fetus and in early childhood. The UNFAO recommends that pregnant women, nursing mothers and children through the age of two should consume a minimum of 200 mg of DHA per day.
According to a Harvard Medical School Special Health Report, we should all try to obtain our omega-3s from our diet2.
For those who do not like fish and seafood or those who have very high levels of triglycerides (a type of fat that increases the risk of heart disease), there is no risk in taking a fish oil supplement.
Every parent wants to give their children the best start in life. Improving your child’s IQ by giving fish oil is one way of doing this. To torture a phrase, “Give a man a fish, feed him for a day; give your child fish oil, make her smart for life.”

References
1 Protzko J, Aronson J and Blair C. How to Make a Young Child Smarter – Evidence from the Database of Raising Intelligence. Perspectives on Psychological Science. 2013.
2 Mozaffarian D. The Truth About Vitamins and Minerals – Choosing the Nutrients You Need To Stay Healthy. Harvard Medical School Special Health Report 2012.
Retrieved from http://www.health.harvard.edu/special_health_reports/vitamins-and-minerals-choosing-the-nutrients-you-need-to-stay-healthy.

Hubungi saya untuk harga offer Omega Guard Shaklee November 2014

Hanim 017-9220950