Followers

Tuesday, 29 May 2012

CAROTOMAX


7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN


  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

  • sumber: http://www.mamafaiz.com/2011/01/cara-memilih-soy-protein-yg-berkualiti.html

Keperluan vitamin semasa hamil









Kepentingan Memakan Vitamin Semasa Mengandung

Adalah penting bagi ibu untuk mendapat pemakan yang seimbang semasa mengandung. Ini termasuklah dengan memakan buah-buahan, sayuran, bijiran wholegrain, kekacang . Kurangkan mmakan makanan yang terlalu masin dan manis, makanan berlemak,dan makanan segera.
Walaubagaimanapun, apabila ibu mengalami masalah alahan, muntah-muntah semasa mengandung, adalah sukar untuk mendapat khasiat dari pemakanan sahaja, jadi mengambil vitamin tambahan adalah disarankan.
Secara keseluruhannya,multi vitamin yang baik untuk wanita hamil haruslah mengandungi cukup asid folik, zat besi dan calcium. Asid folik atau vitamin B terdapat dengan banyak dalam makanan seperti kekacang, sayuran hijau, dan makanan bijirin. Asid folik amat penting kepada tumbesaran saraf bayi semasa 3 bulan pertama kerana kekurangan vitamin ini ada dikaitkan dengan kecacatan saraf bayi (neural tube defect). Dengan memakan asid folik diperingkat awal hamil, boleh mengurangkan risiko ini.
Zat besi juga merupakan galian yang penting kerana semasa mengandung, badan kita akan membuat lebih sel-sel darah untuk mempastikan oksigen yang cukup untuk bayi, tetapi zat besi juga penting untuk pembinaan sel darah merah bayi kita. Penyakit anemia (kurang darah) senang terjadi dikalangan mereka yang kerap mengandung dan ia disebabkan oleh kekurangan zat besi kebanyakkannya. Pastikan anda mengetahui tahap hemoglobin anda sebaik sahaja anda hamil.

Monday, 28 May 2012

Jumlah kalori yang diperlukan oleh tubuh

Berapakah jumlah kalori yang diperlukan oleh tubuh anda. Sila buat kiraan di bawah.

http://www.freedieting.com/tools/breastfeeding_calorie_calculator.htm

Performance Drink


Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Produk HOT di bulan Ramadhan..

Sunday, 20 May 2012

The Health Benefits of Eating Fruits & Vegetables


Fruits and vegetables are sources of many vitamins, minerals and other natural substances that may help protect you from chronic diseases. Some of these nutrients may also be found in other foods. Eating a balanced diet and making other lifestyle changes are key to maintaining your body's good health. Here are some of the health benefits of eating fruits and vegetables and what to look for.

Fiber     
Diets rich in dietary fiber have been shown to have a number of beneficial effects including decreased risk of coronary artery disease.

Excellent vegetable sources: navy beans, kidney beans, black beans, pinto beans, lima beans, white beans, soybeans, split peas, chick peas, black eyed peas, lentils, and artichokes.     

Folate     
Healthful diets with adequate folate may reduce a woman's risk of having a child with a brain or spinal cord defect.

Excellent vegetable sources: black eyed peas, cooked spinach, great northern beans, asparagus.     

Potassium     
Diets rich in potassium may help to maintain a healthy blood pressure.

Good fruit and vegetable sources: sweet potatoes, tomato paste, tomato puree, beet greens, white potatoes, white beans, lima beans, cooked greens, carrot juice, and prune juice.     

Vitamin A     
Vitamin A keeps eyes and skin healthy and helps to protect against infections.

Excellent fruit and vegetable sources: sweet potatoes, pumpkin, carrots, spinach, turnip greens, mustard greens, kale, collard greens, winter squash, cantaloupe, red peppers, Chinese cabbage     

Vitamin C     
Vitamin C helps heal cuts and wounds and keep teeth and gums healthy.

Excellent fruit and vegetable sources:  red and green peppers, kiwi, strawberries, sweet potatoes, kale, cantaloupe, broccoli, pineapple, Brussels sprouts, oranges, mangoes, tomato juice, and cauliflower.    

sumber :http://www.natural-vitamins-for-health-guide.com/2011/05/health-benefits-of-eating-fruits.html

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Cegah obesiti kanak-kanak


APABILA ke pusat beli-belah dan kedai-kedai makan di serata tempat di negara ini, biasa anda saksikan ramai kanak-kanak dan anak muda yang berlebihan berat badan.
Jika tidak menjaga diet, jumlah mereka yang berlebihan berat badan dan obes akan terus meningkat bahkan menjadi epidemik.

Jadi, para ibu bapa dan penjaga, adakah anak-anak anda menghampiri tahap ini atau mereka sudahpun mencapai tahap tersebut?

Pastikan mereka sihatAmalan gaya hidup sihat haruslah bermula daripada kecil.
Ahli Majlis Persatuan Kajian Obesiti Malaysia (MASO), Dr. Zawiah Hashim menegaskan penting bagi kanak-kanak mengambil kalori dan nutrien yang mencukupi untuk pertumbuhan dan perkembangan yang normal.
Namun, ini mesti diawasi dengan berhati-hati supaya kanak-kanak tidak mengambil terlalu banyak kalori.
Rumah adalah tempat terbaik untuk mencipta persekitaran yang lebih sihat untuk kanak-kanak.

"Ibu bapa tidak harus memandang rendah risiko kesihatan yang berkaitan dengan berlebihan berat badan. Kunci untuk anak-anak kekal pada berat badan yang sihat adalah dengan mengambil pendekatan "seluruh keluarga". Ahli keluarga biasanya mengamalkan cara makan yang sama, mengekalkan tahap aktiviti fizikal yang sama dan mempunyai sikap yang sama terhadap berlebihan berat badan. Oleh itu, ibu bapa mesti mengamalkan apa yang mereka ajar dan menjadikan tabiat makan secara sihat serta aktiviti fizikal sebagai satu urusan keluarga," jelas beliau.

Dr. Zawiah menyarankan supaya anak-anak dilibatkan dalam perancangan dan penyediaan hidangan sihat dengan membawa mereka membeli barangan runcit agar dapat belajar cara untuk membuat pilihan makanan yang sihat.
Ini juga memberi peluang kepada kanak-kanak mengenal pasti dan memilih makanan yang lebih berkhasiat di kantin sekolah.

"Apabila anda makan di luar bersama anak-anak, kerap kali mereka mahu memilih makanan yang mereka inginkan dan selalunya lebih menggemari makanan segera. Apa yang anda perlu lakukan sebagai ibu bapa adalah bertegas dan tidak tunduk dengan keinginan mereka. Ini untuk memastikan mereka mengamalkan tabiat makan secara sihat," tambah Dr. Zawiah.

Di samping itu, ibu bapa harus menetapkan garis panduan mengenai jumlah masa yang dihabiskan oleh anak anda dengan aktiviti sedentari seperti menonton televisyen atau menghadap komputer. Had masa anak anda di depan skrin tidak boleh melebihi dua jam sehari kerana kanak-kanak yang menghabiskan masa berjam-jam menonton televisyen lebih cenderung menjadi gemuk.

Anda juga disaran melakukan aktiviti bersama keluarga termasuk bersenam, berbasikal, berjalan kaki atau setidak-tidaknya membersihkan halaman rumah atau mencuci kereta agar anak anda kekal aktif selalu.

"Jadilah teladan yang terbaik untuk anak-anak anda dan bantulah mereka memupuk tabiat makan secara sihat di samping mengamalkan gaya hidup yang aktif," nasihat Dr. Zawiah.

sumber : Arkib Utusan Malaysia 25 Mac 2012

Thursday, 17 May 2012

Nutriferon

Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima. 

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.  

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

Anda selalu demam, flu @ batuk? Itu menandakan sistem imunisasi dalam badan anda tidak seimbang dan memerlukan "support".

"Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi."

Apakah Interferon?

Keluarga daripada protein-protein yang terjadi secara semulajadi yang dibuat dan 

dikeluarkan oleh sel-sel sistem imun (contohnya sel-sel darah putih,sel-sel pembunuh 

semulajadi, fibroblast-fibroblast dan sel-sel epithelial)

3 jenis kumpulan Interferon ialah:
1) Alpha
2)Beta
3)Gama

Setiap kumpulan mempunyai banyak kesan meskipun mereka saling tindih-menindih antara satu sama lain. Interferon memodulasi respon dari sistem imun dari virus, bakteria dan bendasing lain yang menyerang tubuh. Interferon tidak membunuh sel-sel virus atau kanser secara langsung, tetapi menaikkan respon sistem imun dan mengurangkan pertumbuhan dari sel-sel kanser dengan mengatur beberapa gen yang mengawal pengeluaran protein yang mempengaruhi pertumbuhan.

Keadaan yang memerlukan penggunaan Interferon:

Oleh kerana interferon meningkatkan sistim imun dalam banyak cara, mereka digunakan untuk penyakit yang melibatkan sistim imun. Contohnya:
  • Interferon alfa-2a (Roferon-A) disetujui oleh FDA untuk merawat hairy cell leukemiaAIDS-related Kaposi's sarcoma, dan chronic myelogenous leukemia.
  • Interferon alfa-2b disetujui untuk merawat dari hairy cell leukemia, malignant melanoma, condylomata acuminata, AIDS-related Kaposi's sarcoma, hepatitis C kronis, dan hepatitis B kronis.
  • Ribavirin dikombinasikan dengan interferon alfa-2b, interferon alfacon-1 (Infergen), pegylated interferon alfa-2b, atau pegylated interferon alpha-2a, semua disetujui untuk rawatan dari hepatitis C kronis.
  • Interferon beta-1b (Betaseron) dan interferon beta-1a (Avonex) disetujui untuk rawatan dari multiple sclerosis.
  • Interferon alfa-n3 (Alferon-N) disetujui untuk merawat kutil-kutil genital dan perianal yang disebabkan oleh human papillomavirus (HPV).
  • Interferon gamma-1B (Actimmune) disetujui untuk merawat penyakit granulomatous kronis, dan osteopetrosis yang parah dan berbahaya.



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





Wednesday, 16 May 2012

Energy Soy Protein


ESP ialah protein dan kenapa protein penting untuk tubuh kita?

>> Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita diperbuat dari protein  seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma dan juga diperbuat oleh protein seperti antibody, enzim, hormone.
>>Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:

·         # Membina sel-sel baru,
·         # Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru,
·         # Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.


APA yg BEST tentang ESP ?

·         # ESPmerupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian,
·         # Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol
·         # Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif,
·         # Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
·         #ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah kerana Indek glisemik(GI) nya yang rendah
·         # Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa
·         # Kadar penghadaman yang tinggi  memudahkan proses asimilasi protein kepada asid amino dan diserap terus ke dalam darah.
·         # Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga Dan sgt SEDAP..


Kelebihan ESP

·         # Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri,
·         # Bantu hilangkan parut jerawat di muka,
·         # Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
·         # Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
·         # Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
·         # ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan,
·         # Mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
·         # Mengandungi Phyto-Estrogen yang bertindak sebangai anti-kanser
·         # VERSATILE  & INSTANT, mudah disediakan dan mempunyai pelbagai variasi resepi untuk menikmatinya.


Mengapa anda perlukan ESP??

Sejauh mane ESP ini diperlukan oleh tubuh badan kita? Kita memerlukan protein setiap hari untuk membina sel-sel yg sihat dan menggantikan sel2 yg rosak. Setiap vitamin dlm package yang disediakan di SOSC perlu diambil bersama2 ESP kerana ESP ini adalah 'makanan' kpd vitamin2 yg lain atau dlm erti kata lain sel perlu dibina terlebih dahulu dan vitamin2 yg lain membantu mengukuhkan dinding2 sel tadi. Maka barulah kesannya optimum. Consistency ditekankan dlm pengambilan ESP ini kerana sel2 yg sihat sentiasa bertukar dalam masa 21hari. Jadi utk dptkan hasil yg optimum anda perlu konsisten selama 90hari untuk mendapatkan sel yg betul2 sihat. Jika anda tidak mengamalkan pengambilan ESP sel yg sihat tidak dapat hidup dgn lama dan sel yg rosak tidak akan digantikan dengan yg baru.

 Makanya terjadilah 
  • KULIT KUSAM
  • KELETIHAN/ TIDAK BERMAYA
  • RAMBUT GUGUR 
  • KUKU PECAH
  • TUMIT MEREKAH
  • HILANG FOKUS/ TUMPUAN
dan macam-macam lagi masalah kesihatan akan menghantui kehidupan anda!

Mealshakes


Meal Shakes..sana sini orang sebut Meal Shakes ni kan… Jom baca 7 sebab anda perlu berikan ia pada si Manja anda!
  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Saya nak kongsi juga feedback2 dari ibu-ibu yang telah berikan anak mereka Meal Shakes ini:
  • FB Tariniwati Badron : ‎Noor Faezah, lulpa lak nk mention... akak bg kat anak no2, berselera dia mkn skarang ni, bdn pn dh naik... adik kat taska pn bagitau yg dia kat taska mkn brtmbah2.... dan yang paling best.... since amek meal shakes, dia lom kena flu lagi.... sblm ni tiap2 minggu kna... Alhamdulillah...
  • FB Ruziah Amin mmg best meal shakes.. anak mmg susah nak makan .. mmg memilih ..tapi kini asyik nak makan je..Pastu tiap bulan habis ubat pi klinik je .. lepas demam selsema .. demam selsema demam ..huhu.. tapi skrg alhamdulillah selera makan , selsema pun dah tak de.. pernah uge kena tapi jap je tak melarat .. dalm 2 hari dah ok .. :-) ..
  • FB : Iffah Anuar :"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"
  • FB Name: Azra Balqis Irdina
    "bgus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."
  • FB Name: Zabrina Ar.
    "Baru 2 hari bagi zara mealshake...selera makan dia bertambah..asyik nak nyam2 je...hehehe..."
  • FB Name: Haslina Hamat
    "anak sy 5 thn sblm ni pun mmg xnak mkn ns..lepas amik mealshake , terus ada slera mkn.alhamdulillah..tp bdn xder la terus gemukss..ok la..slera mkn mbuak2 tu ada..siap kul 12 mlm minta ns lg...huhu..sahur pun bgn mkn ns..kuikuikui...thank to Nur Hidayu."
  • FB Name: Lydzar Rusman
    "Sambil-sambil saya bervitamin, saya beri juga anak-anak saya vits for kids. Vitalea, chewable vita-C, mealshake dan Omega guard. Saya suka sgt sbb since dorang makan mealshake, selera anak dah mula bertambah. Tak perlu dh saya kejar sane sini nk suapkan makan. Malah dorang boleh duduk dan makan sendiri..Alhamdulillah.."
  • FB Name: Rini Shariff.
    "Anak saya mikail mmg susah sgt nak makan.sgt2 cerewet...nasi tu mmg tak makan la...badan mmg kurus sgt 6 tahun. so saya bancuh mealshake + susu dugro coklat bagi dia minum...alhamdulillah selera semakin ok.."
Anda mempunyai masalah yang sama dengan saya dan ibu-ibu ini? Apa kata anda cuba berikan anak anda Vanilla Meal Shake ini.. Rasa dan Aromanya yang lazat mampu membuka selera makan anak-anak anda.
Selain itu ia membekalkan protein dan 19 jenis Vitamins dan Mineral utk tubuh si kecil anda :). Membina pertumbuhan yang lebih baik, dengan tubuh yang lebih cergas, sihat dan minda yang cerdas!
Jika anda ingin mendapatkannya pada harga yang istimewa:

Sumber: SMS

GLA Complex


GLA Complex Jadikan ia sebahagian dari rutin Supplement anda kerana MANFAAT KESIHATANNYA yang banyak. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. GLA Complex + Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E + GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. + Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan. Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 

* + Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung. 





Monday, 14 May 2012

Shaklee

Sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.


Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd merupakan anak syarikat kepada Shaklee Corporation yang berada di Amerika Syarikat. Shaklee Malaysia telah memulakan operasinya semenjak bulan Ogos 1995 yang berpangkalan di lokasi strategik iaitu di Subang Jaya, Selangor serta mempunyai enam (6) buah cawangan yang terletak di negeri-negeri seluruh Malaysia iaitu di Pulau Pinang, Ipoh, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kota Bharu dan Kota Kinabalu.


Shaklee Malaysia menjalankan operasi perniagaannya mengikut garis panduan Akta Jualan Langsung 1993 dengan Lesen Jualan Langsungnya yang bernombor AJL93747.

Jutaan insan telah bertukar kepada produk nutrisi Shaklee sebagai salah satu tahap kualiti kehidupan dan Shaklee merasa bangga dapat mengeluarkan dan menjual produk terbaik seumpamanya.

Pada 2004, Ripplewood Holdings LLC dan Activated Holdings LLC telah mengambil alih perniagaan Shaklee di seluruh dunia oleh Yamanouchi Pharmaceutical Co. Ltd. Shaklee merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

Apa jua yang anda perlukan, kami harap anda dan keluarga tersayang anda akan seronok menikmati kehidupan yang lebih sihat melalui produk dan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee.